praktijk 06 49 42 42 86
info@praktijkemmy.nl

Workshops

Ik geef de volgende cursussen en workshops:

Workshop: 'JE INNERLIJKE CRITICUS ONTMASKERD'

Voel jij je in veel situaties minder waard dan een ander? Vind je jezelf soms zo stom, dom, saai, verlegen, dik, lelijk?
Heb je ook zo vaak de gedachte dat je het anders had moeten doen, anders had moeten zeggen, dat het uiteindelijk allemaal jouw schuld is en dat een ander het altijd beter kan/doet? Kijk je in de spiegel en zie je allemaal min punten aan jezelf?

Wil je hier heel graag vanaf, wil je jezelf een waardevol mens voelen en met zelfvertrouwen de dingen aanpakken die je wilt doen.
Dan is deze workshop zeker geschikt voor jou!

Tijdens de workshop werken we met de therapievorm Voice Dialogue. Deze therapievorm gaat ervan uit dat een mens bestaat uit allemaal verschillende delen (of subpersoonlijkheden). De innerlijke criticus is een deel waar je behoorlijk veel last van kunt hebben. Soms kun je dit zo ervaren alsof er daadwerkelijk iemand bezig is je compleet onderuit te halen, zonder dat een ander dat merkt. Je bent je het vaak niet bewust dat jij jezelf afkraakt, je ervaart het als waar.
Belangrijk is te weten dat je innerlijke criticus altijd DENKT gelijk te hebben en DENKT de waarheid te spreken. Kortom een innerlijke criticus kan behoorlijk storend werken op je gedachten, gevoelens en gedrag.

Dus herken je:

 • dat je 's nachts wakker ligt en ligt te tobben over de fouten die je de afgelopen dag hebt meegemaakt.
 • dat je de gesprekken achteraf nog eens in je hoofd herhaalt om te zien wat je fout hebt gedaan
 • dat je bezorgd bent wat andere mensen van je denken
 • dat je vindt dat je er nooit goed genoeg uitziet, te dik of te dun bent
 • dat je jezelf vergelijkt met anderen en nooit zo goed bent als de ander
 • dat je een ander belangrijker vindt dan jezelf
 • dat je schuldig voelt als je nee zegt
 • Etc.

Er zal worden gewerkt aan het herkennen van de woorden en de boodschappen van jouw innerlijke criticus en het leren afstand nemen van wat dit deel vindt of wil. Uiteindelijk zul je ervaren dat je een keuze krijgt: wil ik naar dit deel luisteren, naar deze stroom van kritiek, of kan ik het naast mij neerleggen.
Kritiek van anderen kan nog zo hard zijn, het oordeel wat je over jezelf velt is vele malen erger.

Cursus Astrologie

In deze beginnerscursus word je allereerst vertrouwd gemaakt met de astrologische symbolen zoals dierenriemtekens, elementen en kruizen, planeten, huizen en aspecten.
Door op een actieve manier met de symboliek uit je horoscoop om te gaan leer je inzicht te krijgen in je eigen motieven en gedrag.
We gaan aan de slag met de eigen horoscoop om te kijken hoe je deze als een wegwijzer kunt gebruiken voor je eigen groei en ontwikkeling.
Een allesbehalve droge cursus, waarin je jezelf vaak op humoristische wijze zult tegenkomen.
Bij inschrijving dient iedere deelnemer alvast zijn of haar geboorteplaats, dag en tijdstip op te geven. Je krijgt dan je horoscoop bij aanvang van de cursus, die tijdens de lessen als uitgangspunt zal dienen.

Workshops astrologie

De workshops duren 1 dag en gaan over de energie van een specifieke planeet.
Aan de hand van de stand van deze planeet in je horoscoop gaan we onderzoeken welke rol deze planeetenergie in je leven speelt. Je hoeft daarbij niets van astrologie af te weten.

De elementen

Wanneer ben jij in je element?

 • Als je mogelijkheden ziet? (element VUUR)
 • Als je vaste grond onder je voeten hebt? (element AARDE)
 • Als je de dingen begrijpt en op een rijtje hebt? ( element LUCHT)
 • Als je je op je gemak voelt? (element WATER)


Misschien herken je jezelf wel in een van deze elementen, misschien wel in alle vier. Als je meer wilt weten over de werking van de elementen in jezelf dan is deze ontdekkingsreis naar de invloed van aarde, water, lucht en vuur in en om je heen iets voor jou!

Elk dierenriemteken behoort tot een bepaald element en iedere horoscoop heeft zijn unieke elementen-mix.

Vooraf wil ik graag jouw geboortegegevens zodat ik jouw elementen-mix kan bekijken. Dat is dan je basismateriaal voor deze reis.

In deze workshop ga je op verschillende speelse manieren om met de elementen zodat je via diverse wegen bekend raakt met de werking ervan.

De Maan – Je innerlijke kind

De Maan regeert je emotionele leven en iedereen reageert instinctief anders. Dit wordt weerspiegeld in de plaatsing van de Maan in je horoscoop. De Maan geeft ook aan hoe jij je veilig en geborgen voelt en of dit wel of niet makkelijk voor je is. Zo kom je uit bij je innerlijke kind met zijn kwetsbare, speelse en magische kanten.

Aan de hand van jouw Maan gaan we deze dag onderzoeken hoe het met je innerlijke kind is gesteld en hoe je dit kind kunt geven wat het nodig heeft. Hoe ben jij gevoed in je jeugd, wat ben jij tekort gekomen en kun je jezelf de dingen geven die je niet gehad hebt? Hoe kun je weer contact maken met je innerlijke kind die de verbinding vormt met de bron van het leven.

De Maan weerspiegelt ook de relatie met je moeder. Deze relatie is van wezenlijk belang voor het aangaan van verdere relaties in je leven. Ook dit aspect gaan we nader bekijken.

Venus en Mars – Jouw relatiepatronen

Doe mee met de ontdekkingsreis naar de man en de vrouw in jezelf! Om een goede relatie te kunnen leggen en onderhouden is het van belang dat je je mannelijke kant (is de planeet Mars) en je vrouwelijke kant (is de planeet Venus) leert kennen.

Je gaat deze dag onderzoeken hoe het met jouw mannelijke en vrouwelijke kracht gesteld is en wat ze in jezelf en in je relaties uitspoken. Soms gaat dat lekker en voel je je happy en soms is het ook vreselijk moeilijk en snap je er niets van….. Relaties houden je in ieder geval in beweging!

Je begint de dag met het herkennen van de man en vrouw in jezelf en in het tweede deel kijk je hoe jij dat vertaalt naar je relatie met een partner.

Als uitgangspunt gebruik ik de plaatsing van de planeten Venus en Mars in je horoscoop. Verder maak ik gebruik van visualisaties, schrijven en uitwisselen met elkaar.

Graag zie ik dat je aan het einde van de dag naar huis gaat met een helder beeld van jouw relatie thema’s.

Jupiter: je eigen-wijsheid

Jupiter is de planeet van je eigen-wijsheid, van je innerlijk weten. Daarnaast geeft Jupiter ook je persoonlijke groei en inspiratie weer.

Met zijn optimistische inslag wordt Jupiter als de ‘geluksplaneet’ in je horoscoop gezien. Waar ligt jouw geluk…..en geloof jij in wonderen?

Aan de hand van de stand van Jupiter in jouw horoscoop gaan we deze dag onderzoeken hoe het met jouw innerlijk weten is gesteld. Als een rode draad loopt de betekenis en de zingeving van je leven door deze workshop heen. Niets is toevallig en het principe van synchroniciteit wordt uitgebreid besproken.

Ik wil graag dat je aan het eind van de dag met een wijze en bredere blik de deur uit gaat, klaar om nieuwe dingen in je leven te ontdekken.

Saturnus – Van lood naar goud

Waarin voel jij je:

 • klein en kwetsbaar
 • angstig en minderwaardig
 • gefrusteerd en beperkt
 • teleurgesteld en schuldig
 • bang om te falen

In de horoscoop geeft de planeet Saturnus aan waar je je kwetsbaar en onzeker voelt, waar je je moet beschermen, maskeren en compenseren.

Iedereen heeft deze planeet in zijn of haar horoscoop dus je bent niet de enige. Wel is de positie verschillend, waardoor je kwetsbare plekken niet hetzelfde zijn.

Tijdens deze workshop ga je onderzoeken hoe jouw masker en verdedigingsmechanismes er uitzien. Aan de hand van je horoscoop ga je een ontdekkingstocht maken langs je kwetsbare plekken. Geen luchtig onderwerp voor een vrije dag, maar toch kan het heel bevrijdend zijn jouw masker te durven tonen en het masker van de ander te zien. Want …..alles wat je aan het daglicht toont wordt minder zwaar, angstig en monsterachtig. Je ontkracht in feite je eigen duiveltjes…..en je verlaat de workshop lichter en met wat minder ballast.

Pluto – Van onmacht naar kracht

Pluto staat voor ons vermogen tot transformeren. Hoe je omgaat met het transformeren van je schaduwkant naar je krachtkant wordt aangegeven door de plaatsing van de planeet Pluto in je horoscoop.

Aan de hand van de stand van jouw Pluto gaan we onderzoeken hoe jij met de Plutonische thema’s van macht, kracht, duisternis, seksualiteit en overgave omgaat. Thema’s waar maatschappelijk veel taboe op ligt, juist omdat ze zo krachtig zijn.

En…..mensen die in hun eigen kracht staan zijn niet makkelijk te manipuleren, vandaar dat er een onderdrukking op ligt, zowel in het geheel als uiteindelijk ook in jezelf. Zaken die om bevrijding vragen!

Pluto raakt diepgaande zaken. Deze workshop zul je dan ook niet onaangeroerd en onopgemerkt aan je voorbij kunnen laten gaan. Maar wees niet bang, op speelse en zachte wijze word je door de scherpe klippen van Pluto heen geloodst.